naftkhabar-header-2k

ناترازی

چرا باوجود افزایش تولید گازوئیل نیروگاه ها با کمبود مواجه هستند؟

اعتراف رسانه اصولگرایان به کمبود ذخائر گازوئیل

۵ دی ۱۴۰۳ | ۱۰:۰۳

1
0
اعتراف رسانه اصولگرایان به کمبود ذخائر گازوئیل

داوود حشمتی، تحلیلگر نفت خبر:  خبرگزاری تسنیم کسری گازوئیل به عنوان عامل ناترازی برق را تایید کرد و نشان میدهد با وجود آنکه در سال جاری وضعیت تولید گازوئیل نسبت به سال‌های قبل بهتر بوده اما شاهد کاهش تحویل گازوئیل به نیروگاه‌ها بودیم. اقدامی باعث اصلی ناترازی انرژی در ماه‌های اخیر و بی‌برقی برای شهروندان کشور شد.

این رسانه در گزارش خود دو عامل را به عنوان علت کاهش تولید نیروی برق عنوان کرده است. عامل اول خارج کردن بخشی از ظرفیت نیروگاهی کشور برای تعمیرات سالانه است. هر ساله لازم است در فصل سرما با کاهش مصرف برق نیروگاه ها برای تابستان سال بعد تعمیرات لازم در آنها صورت بگیرد تا در تابستان به حداکثر تولید برسند.

درحالی که رسانه‌های هوادار دولت قبل علت اصلی بی برقی را انکار می کنند، تسنیم در گزارش خود کاهش ذخائر گازوئیل در نیروگاه ها را تایید کرده است. تسنیم در این باره نوشته است که 8 تا 10 هزار مگاوات برق به خاطر این مشکل از مدار خارج شده و در ادامه تاکید می‌کند: «علاوه بر حدود 7 هزار مگاوات ظرفیتی که به‌دلیل تعمیرات از مدار خارج است، بین 8 تا 10 هزار مگاوات نیز (به صورت نوسانی در روزهای مختلف) ظرفیت نیروگاه‌هایی است که به دلیل کمبود سوخت از مدار خارج هستند و ظرفیت عملی تولید برق به 40 تا 42 هزار مگاوات کاهش می‌یابد.»

در عین حال ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های آبی ایران این امکان را دارد که ناترازی برق را جبران کند، اما طبیعتا به دلیل اینکه آب پشت سدها برای مصرف تابستان مورد نیاز است، نمی توان آنها را وارد مدار کرد.

این رسانه اصولگرا همچنین تایید می‌کند که با وجود افزایش ورودی گازوئیل به نیروگاه‌ها و همچنین افزایش تحویل گاز اما به این علت که به سرعت سوخت می‌شود، همه سوخت ها به سرعت مصرف میشود و علت اصلی وضعیت موجود کمبود ذخائر گازوئیل است: «در روزهایی که تحویل گاز به نیروگاه‌ها از مرز 110 میلیون مترمکعب گذشته و تحویل گازوئیل روزانه نیز از مرز 50 میلیون لیتر فراتر رفته و در برخی روزها رکوردهای بیش از 70 میلیون لیتر را نیز به ثبت رسانده، کمبود ذخایر سوخت مایع نیروگاهی، دلیل اصلی ادامه قطعی‌های برق و در مدار نبودن بخشی از ظرفیت نیروگاه‌هاست. به‌عبارتی برای تأمین سوخت معادل مورد نیاز نیروگاهی، هر آنچه تحویل می شود، فورا برای سوخت مورد استفاده قرار می گیرد و نمی توان در چنین شرایطی، سطح ذخایر را به طور محسوس افزایش داد.»

عجیب تر اینکه جدول تولید گازوئیل در کشور نشان میدهد که وضعیت تولید نسبت به سالهای قبل بهتر بوده و تولید گازوئیل بعد از چندسال توقف رشد مهمی را نشان میدهد. نکته اینجاست که باوجود افزایش تولید  اما تصمیم وزارت نفت جواد اوجی در دولت رئیسی، گازوئیل به نیروگاه ها تحویل داده نشده و حتی در داخل کشور نیز حفظ نشد. بلکه در یک تصمیم بسیار عجیب گازوئیل به بهانه صادرات از ایران خارج شده است. همین مساله عامل اصلی بی برقی کشور و گرفتاری برای مردم را رقم زده است. به عبارت روشنتر، اسب زین شده دولت قبل، قرار بود دولت را در آستانه اولین زمستان زمین بزند، اما تاکنون تیرشان به سنگ خورده است.


انتهای پیام

#گازوئیل
#نفت -خبر
#ناترازی انرژی
#ناترازی-گازی
#برق و گاز
#نیروگاه
#نیروگاه‌های برق
#برق
لینک کوتاه

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید