اکنون که چند دهه از رویداد بزرگ ملی شدن صنعت نفت در ایران میگذرد، این پرسش مهم بیش از هر زمان دیگری مطرح است: آیا این اقدام تاریخی، مسیری درست و آگاهانه در راستای توسعه و استقلال اقتصادی کشور بود؟ یا آنگونه که برخی تحلیلگران معتقدند، بهدلیل فقدان زیرساختهای فنی، مدیریتی و علمی کافی، ایران را از حرکت در مسیر توسعه پایدار بازداشت و روند پیشرفت را کند و پرهزینه کرد؟
در میزگردی تحلیلی و مفصل، سه روزنامهنگار برجسته و متخصص در حوزههای نفت، تاریخ و اقتصاد — رضا وثوق، سرگه بارسقیان و مهدی افشارنیک — به بررسی ابعاد مختلف این موضوع پرداختهاند. آنها با نگاهی ژرف و چندجانبه، به بازخوانی انتقادی فرآیند ملی شدن نفت پرداخته و تلاش کردهاند روشن کنند که این تصمیم تاریخی چه تأثیری بر ساختار سیاسی و اقتصادی ایران گذاشت و چه فرصتها یا چالشهایی را بهدنبال داشت.
این گفتوگو، نه تنها نگاهی به گذشته دارد، بلکه سعی میکند رابطهی میان آن تصمیم تاریخی و وضعیت امروز صنعت نفت و توسعه اقتصادی کشور را نیز بررسی کند؛ اینکه آیا امروز، با نگاهی به تجربههای جهانی و داخلی، میتوان ارزیابی دقیقتری از آن دوران ارائه داد یا همچنان سایهی روایتهای ایدئولوژیک بر تحلیلهای واقعی سنگینی میکند؟
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
اخبار مرتبط
24 روز قبل
25 روز قبل
27 روز قبل
30 روز قبل
حدود 1 ماه قبل
ویدئو مرتبط
رسانه
رسانه
رسانه
رسانه
رسانه