naftkhabar-header-2k

بین الملل

زمین گیر شدن بزرگترین تولید کننده سوخت اسرائیل

۱۰ تیر ۱۴۰۴ | ۱۲:۱۹

0
0
زمین گیر شدن بزرگترین تولید کننده سوخت اسرائیل

پالایشگاه حیفا، متعلق به گروه بزان (Bazan Group)، به‌عنوان بزرگ‌ترین پالایشگاه نفت اسرائیل و یکی از زیرساخت‌های حیاتی این کشور، در جریان حملات موشکی ایران در روزهای 15 و 16 ژوئن 2025 هدف قرار گرفت و حالا آنطور که گزارش میشود این خسارات بیشتر از چیزی است که در ابتدا اعلام شده بود. این حملات، که در پاسخ به اقدامات نظامی اسرائیل علیه تأسیسات هسته‌ای و زیرساخت‌های نفت و گاز ایران انجام شد، خسارت‌های قابل‌توجهی به این پالایشگاه وارد کرد و تبعات گسترده‌ای در حوزه‌های اقتصادی و امنیتی به همراه داشت.

جزئیات خسارت‌ها


بر اساس گزارش‌ منتشرشده در روزنامه «تایمز آو اسرائیل » ، پالایشگاه حیفا در دو مرحله هدف حملات موشکی ایران قرار گرفت.
1- حمله اولیه (15 ژوئن 2025): طبق گزارش تایمز آو اسرائیل، موشک‌های بالستیک ایران به خطوط لوله و خطوط انتقال بین تأسیسات پالایشگاه حیفا اصابت کردند و خسارت‌هایی "محلی" ایجاد کردند. با این حال، در این مرحله، عملیات پالایش نفت ادامه یافت، هرچند برخی از تأسیسات پایین‌دستی به دلیل آسیب‌دیدگی متوقف شدند. هیچ تلفاتی در این حمله گزارش نشد.
2. حمله دوم (16 ژوئن 2025): حمله دوم، که شدت بیشتری داشت، به نیروگاه تولید بخار و برق پالایشگاه آسیب جدی وارد کرد. به گزارش رویترز و تایمز آو اسرائیل، این خسارت منجر به توقف کامل عملیات پالایشگاه و شرکت‌های تابعه آن شد. در این حمله، سه کارمند پالایشگاه به دلیل استنشاق دود ناشی از آتش‌سوزی گسترده کشته شدند.
علاوه بر این، گزارش‌ها حاکی از آن است که این حملات باعث ایجاد آتش‌سوزی در محوطه پالایشگاه شد که تصاویر آن توسط رسانه‌هایی مانند الجزیره و شبکه‌های اجتماعی تأیید شده است.

پیامدهای اقتصادی


پالایشگاه حیفا، با ظرفیت پالایش روزانه 197,000 بشکه نفت خام نقش کلیدی در تأمین سوخت اسرائیل دارد. بر اساس اطلاعات ارائه‌شده به بورس تل‌آویو در مارس 2025، این پالایشگاه 65 درصد دیزل حمل‌ونقل، 59 درصد بنزین و 52 درصد نفت سفید (مورد استفاده برای سوخت جت و گاز آشپزی) اسرائیل را تأمین می‌کرد. نشریه تایمز آو اسرائیل در گزارشی توقف کامل عملیات پالایشگاه، حتی به‌صورت موقت، را باعث نگرانی‌هایی را درباره احتمال کمبود سوخت در اسرائیل اعلام کرده است.
شرکت «بزان» اعلام کرد که عملیات پالایشگاه تا اکتبر 2025 (مهرماه 1404) به‌طور کامل احیا شود. این شرکت همچنین از بیمه‌ای به ارزش 250 میلیون دلار برای پوشش خسارت‌ها و زیان‌های ناشی از حملات جنگی خبر داد. با این حال، توقف تولید در این بازه زمانی، همراه با تعمیرات پالایشگاه اشدود (که به دلایل نگهداری از مدار خارج شده بود)، فشار مضاعفی بر بازار سوخت اسرائیل وارد کرده است.

ضربه ای که محقق شد


پالایشگاه حیفا از مدت‌ها پیش به دلیل موقعیت استراتژیک خود در خلیج حیفا و نزدیکی به مناطق پرجمعیت، هدفی بالقوه برای ضربه زدن به اسرائیل شناخته میشد. از جمله در اکتبر 2024، حزب‌الله ویدئویی از پرواز پهپاد بر فراز این پالایشگاه منتشر کرد که نشان‌دهنده آسیب‌پذیری آن بود. گزارش رسانه های اسرائیلی حاکی از آن است که حمله اخیر، که اولین ضربه مستقیم به این تأسیسات محسوب می‌شود، نگرانی‌ها درباره امنیت زیرساخت‌های انرژی اسرائیل را تشدید کرد

واکنش‌ها و سانسور رسانه‌ای


یکی از جنبه‌های قابل‌توجه این رویداد، محدودیت‌های رسانه‌ای اعمال‌شده توسط اسرائیل بود. به گزارش تایمز آو اسرائیل، بیش از 12 ساعت طول کشید تا رسانه‌های اسرائیلی اجازه انتشار جزئیات حمله به پالایشگاه را پیدا کنند، در حالی که رسانه‌های بین‌المللی مانند الجزیره تصاویر آتش‌سوزی را بلافاصله پخش کردند. وزیر امنیت ملی اسرائیل، ایتامار بن‌گویر، پخش مکان دقیق اصابت موشک‌ها توسط رسانه‌های خارجی را تهدیدی برای امنیت ملی دانست و وعده برخورد با این رسانه‌ها را داد.

در نهایت اینکه حملات به پالایشگاه حیفا نه‌تنها یک ضربه نظامی، بلکه هشداری استراتژیک از سوی ایران بود که توانایی هدف قرار دادن زیرساخت‌های حیاتی اسرائیل را به نمایش گذاشت. این اقدام در پاسخ به حملات اسرائیل به تأسیسات انرژی ایران، نشان‌دهنده تشدید تنش‌ها به سطحی بی‌سابقه است. از منظر اسرائیل، این حملات آسیب‌پذیری زیرساخت‌های انرژی این کشور را برجسته کرد

انتهای پیام

#موشک بالستیک
#تاسیسات هسته ای
#حملات موشکی
#خسارت پالایشگاه
#سوخت اسرائیل
#پالایشگاه حیفا
#نفت خبر
لینک کوتاه

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید