naftkhabar-header-2k

نفت، گاز

افزایش ظرفیت تولید گاز با توسعه میادین جدید | فشارافزایی پارس جنوبی در دستور کار

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۵:۲۲

0
0
افزایش ظرفیت تولید گاز با توسعه میادین جدید | فشارافزایی پارس جنوبی در دستور کار

به گزارش پارسا ملکی، خبرنگار نفت‌خبر، تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، در نشست خبری با اشاره به نقش محوری این شرکت در تأمین انرژی کشور گفت: «شرکت نفت و گاز پارس، با تأمین ۷۰ درصد گاز کشور، تأمین‌کننده ۵۰ درصد خوراک پتروشیمی‌ها و همچنین سهمی معادل ۵۰ درصد در تولید بنزین و ۷۰ درصد در تأمین سوخت نیروگاه‌های کشور دارد.»

وی با اشاره به شروع فعالیت تیم مدیریتی جدید در نیمه دوم سال گذشته، از تمرکز بر حفظ تولید و سپس افزایش ظرفیت آن خبر داد و گفت: «در حال حاضر تولید گاز به‌طور مستمر روزانه ۱۵ میلیون متر مکعب افزایش یافته و مجموع تولید به ۷۱۶ میلیون متر مکعب در روز رسیده که رشدی ۱۰ درصدی نسبت به سال قبل دارد.»

دهقانی با تأکید بر اینکه این شرکت متولی اصلی اجرای بخش مهمی از برنامه هفتم توسعه در حوزه انرژی است، افزود: «هدف ما توسعه حداکثری ظرفیت تولید گاز در سال جاری است. بر این اساس، برنامه افزایش ۲۵ تا ۳۰ میلیون متر مکعب گاز در دستور کار قرار دارد که از طریق توسعه میادین جدید شامل کیش، پارس شمالی، بلال و فرزاد دنبال خواهد شد.»

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس اظهار داشت: «مجموع پروژه‌های توسعه‌ای و طرح‌های فشارافزایی که برای مقابله با افت طبیعی تولید گاز در نظر گرفته شده، ظرف چهار تا پنج سال آینده بار مسئولیتی معادل ۲۵۰ میلیون متر مکعب افزایش ظرفیت تولید گاز را بر دوش این شرکت خواهد گذاشت. با در نظر گرفتن ظرفیت فعلی تولید، این به معنای افزایش حدود ۳۰ تا ۳۵ درصدی در آینده است.»

وی سرمایه‌گذاری کلان مورد نیاز برای این اهداف را بالغ بر ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار برآورد کرد و گفت: «پروژه‌های پارس شمالی و کیش، معادل سه تا چهار فاز پارس جنوبی‌اند که مجوزهای لازم برای آن‌ها صادر شده، منابع مالی تأمین شده و فرآیند برگزاری مناقصات نیز در حال انجام است. پیش‌بینی می‌شود این پروژه‌ها طی سه سال آینده به تولید برسند.»

دهقانی در پایان به مسئله افت فشار در میدان پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: «کاهش فشار در این میدان آغاز شده و در برخی از بلوک‌ها، به‌ویژه در یال مرزی، شدت بیشتری دارد. اجرای پروژه‌های فشارافزایی از اولویت‌های حیاتی شرکت برای حفظ پایداری تولید است.»

دهقانی در بخش دیگری از سخنان خود به سقف تولید گاز کشور نیز اشاره کرد و گفت: «ظرفیت تولید گاز در سال جاری تا سطح ۷۲۵ میلیون متر مکعب در روز پیش‌بینی شده که این عدد، سقف ظرفیت فرآورش کشور نیز به‌شمار می‌رود.» به گفته وی، مرحله نخست تعمیرات اساسی فاز ۱۴ پارس جنوبی نیز در آستانه تکمیل است و این اقدام به‌منظور حفظ پایداری تولید در سال پیش رو انجام می‌شود.

در ادامه نشست، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در پاسخ به پرسش خبرنگار نفت‌خبر
درباره اقدام پرریسک واردات دکل حفاری توسط این شرکت گفت: «بله، شاید من تنها مدیرعاملی در مجموعه نفت باشم که شخصاً مسئولیت این تصمیم را پذیرفتم. ریسک‌پذیری در این حوزه بالاست و تجربه دکل گمشده، فضا را نسبت به چنین اقداماتی بدبین کرده است.»

وی افزود: «دکل حفاری طیفی از مشخصات فنی دارد که باید با نیاز پروژه هماهنگ باشد. اینکه کیفیت آن مطلوب است یا خیر، برند آن چیست، تضامین مالی‌اش چگونه است، و سایر مسائل حقوقی و فنی، همه از جمله نگرانی‌هایی است که این مسیر را پرریسک می‌کند. با این حال، این دغدغه‌ها نباید ما را از تأمین نیازهای عملیاتی و راهبردی کشور بازدارد.»


انتهای پیام

#شرکت نفت و گاز پارس
#مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس
#نمایشگاه بین‌المللی نفت
#بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران
#تورج دهقانی
لینک کوتاه

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید