مواضع رسانه های منتسب به جبهه پایداری درقبال میزان و امکان فروش وصادرات نفت ایران به چین همواره در تغییر است اما آنچه در این مواضع تغییر نمیکند لجبازی و اصرار در مخالفت با سیاست های دولتهای غیر خطی است.
این رسانهها همواره اصرار دارند نفت و صادرات آن را به سیاست آلوده کنند و درهرهنگام که لازم می دانند سیاست گزاران جناح های غیر خودی را زیر تیغ نقدهایی بی مایه و مبتذل ببرند.
پایداری چیهای نفت در فضای مجازی روز 7 تیر ماه امسال نوشته اند که رئیس جمهور آمریکا در باب صادرات نفت ایران امتیازات فیک میدهد و فشارهای حداکثری تحریم ها هم نتوانسته تاثیری بر رقم صادرات نفت ایران وارد کند و هم اکنون کشور ما دو برابر دوره برجام دارد نفت به چین می فروشد.
جالب اینجاست که همین مجازیبازهای جذاب، پیش از این (قبل از جنگ 12 روزه رژیم صهیونیستی) می گفتند نفت ایران کم کیفیت شده و آب و نمک موجود در آن باعث شده چینی ها کمتر به آن اقبال نشان دهند و فروش کم شده است، اما به یکباره همه چیز برگشت. تا دیروز بورد معاون وزیر نفت عامل ناکامی نفت و شکست صادرات بود اما به یکباره مساله نفت ایران حل شد. مشخص نیست باید به کدام ساز این جماعت رقصید؟
این رسانه ها حتی پا را از این فراتر گذاشته اند و یک روز قبل از این تاریخ علنا از رویترز خبر می دهند که نفت سبک ایران اوایل ماه آگوست حدود دو دلار در هر بشکه کمتر معامله شده و این در حالیست که پیش از آن تخفیف های 3.3 و 3.5 دلاری را تجربه می کرد.
بازماندگان دولت سابق در نفت، معتقدند صادرات نفت ایران قبل از مجوزِ (به تعبیر آنها فیکِ) ترامپ رکورد زده بوده و به 1.8 میلیون بشکه رسیده بوده است.آنها این موضوع را به تاسی از گزارش ورتکسا منتشر کرده بودند که در آن آمده بود تا بیستم ژوئن،چین، 1.8 میلیون بشکه در روز از ایران نفت وارد میکرده است. در واقع این جریان در مقابل هر گونه توافق احتمالی کشور بر سر پرونده هسته ای هشدار میدهد.
شگفتانگیز است که اینجریان سیاسی در کانال های تلگرامی خود در روزهای آغازین تیرماه جاری می نوشتند چین 90 درصد از نفت ایران را می خرد و در نیمه نخست 2025 روزانه 1.38 میلیون بشکه از ایران نفت وارد کرده و این در حالیست که در سال قبل تر،این واردات 1.48 میلیون بشکه در روز بوده است.
عجیب اینجاست که در حالیکه ترامپ درست چند روز بعد از اعلام آتش بس میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم اشغالگر قدس گفته بود که چین از این پس می تواند آزادانه نفت ایران را بخرد و هنوز چین بر این قاعده نفت بیشتری از ایران نخریده،رسانه های منتسب به خط فکری سعید جلیلی این گفته های رئیس جمهور آمریکا را فیک می خواند و تو گویی کسی در این دیار شک دارد که دونالد ترامپ همیشه دودوزه باز بوده است. این در حالی است که مدام این جریان بر بستن تنگه هرمز اصرار میکند.
نویسندگان چنین مطالبی در فضای مجازی به گونه ای رفتار می کنند که انگار مذاکره کنندگان با آمریکا که در هماهنگی کامل با رهبری عمل می کنند خیلی زود گول حرف های ترامپ را می خورند.
جالب است که در مقاطع قبلی،انتقادات این رسانه ها از مشکلات کیفی نفت یا کاهش صادرات در آن دوره به حداقل رسیده بود،که نشاندهنده همسویی با سیاستهای دولت رئیسی بود. نکته جذاب این رویکرد آنجاست که تئوریسن اصلی این جریان علی اکبر رائفی پور است و مدام در سایت و رسانه نفتی حضور دارد. با این بنیه و پشتوانه فکری مشخص نیست این جریان در قدرت که بوده چه بر سر نفت ایران آورده است.
انتهای پیام
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
اخبار مرتبط
حدود 4 ساعت قبل
1 روز قبل
1 روز قبل
3 روز قبل
4 روز قبل
ویدئو مرتبط