naftkhabar-header-2k

انرژی

تبعات جنگ 12 روزه خسارت اسراییل در بخش انرژی

۸ تیر ۱۴۰۴ | ۱۶:۱۲

0
0
تبعات جنگ 12 روزه  خسارت اسراییل در بخش انرژی

خسارات بخش انرژی اسرائیل


بخش انرژی اسرائیل، به‌عنوان ستون اصلی اقتصاد و پشتیبانی عملیات نظامی، هدف محوری حملات ایران قرار گرفت. ایران با شلیک ۵۹۱ موشک بالستیک و بیش از ۱۰۵۰ پهپاد که ۵۷۰ فروند آن وارد حریم هوایی اسرائیل شدند، زیرساخت‌های انرژی این کشور را به شدت تحت فشار قرار داد. سامانه‌های دفاعی اسرائیل، از جمله گنبد آهنین، بین ۸۵ تا ۹۰ درصد از این پرتابه‌ها را رهگیری کردند. در طول این درگیری، ۱۹,۴۳۴ آژیر خطر در اسرائیل به صدا درآمد که ۴۴.۳ درصد در مرکز، ۴۱.۳ درصد در شمال و ۱۴.۳ درصد در جنوب این کشور بود.


پالایشگاه حیفا، بزرگ‌ترین پالایشگاه نفت اسرائیل با ظرفیت تولید ۲۰۰ هزار بشکه در روز، بیش از ۶۰ درصد سوخت موردنیاز این کشور از جمله بنزین، دیزل و سوخت جت برای نیروی هوایی را تأمین می‌کند، در اثر حملات موشکی ایران از مدار خارج شد. برآورد اولیه خسارت ۶۰۰ میلیون دلار اعلام شده است. تخریب این تأسیسات، توانایی اسرائیل برای تولید داخلی سوخت را به شدت مختل کرد و این کشور را به واردات سوخت از بنادر حیفا، اشکلون و ایلات وابسته ساخت. بعضی منابع داخلی گزارش داده‌اند که بیش از ۳۰۰ میلیون لیتر سوخت هواپیمایی ذخیره‌شده در تأسیسات نفتی اسرائیل، از جمله در حیفا نابود شده است.


نیروگاه اشکول سومین نیروگاه بزرگ اسرائیل با ظرفیت تولید ۱۷۰۰ مگاوات و تأمین ۱۴ درصد از برق این کشور، هدف اصابت موشک‌های بالستیک ایران قرار گرفت. این حمله قطعی برق در بخش‌های جنوبی اسرائیل، از جمله شهر اشدود را به دنبال داشت، به‌طوری که برق ۸۰۰۰ خانوار قطع شد. وزیر انرژی اسرائیل تأیید کرد که این حمله، زیرساخت‌های برقی را در اشدود به شدت مختل کرده است. پالایشگاه اشدود که پیش‌تر به دلیل تعمیرات برنامه‌ریزی‌شده غیرفعال بود نیز از حملات به زیرساخت‌های مرتبط تأثیر پذیرفت و امکان بازگشت سریع آن به مدار تولید را از بین برد.


منابع خبری همچنین از هدف قرار گرفتن بالقوه دیگر زیرساخت‌های انرژی اسرائیل، از جمله میدان‌های گازی لویاتان و تامار، بنادر حیفا، اشکلون و ایلات و خطوط لوله انتقال انرژی مانند باکو-جیهان، تنگیز-نووروسیسک و باکو-سوپسا، توسط ایران خبر داده‌اند. این تأسیسات، که بخش مهمی از زنجیره تأمین انرژی اسرائیل را تشکیل می‌دهند، در بانک اهداف استراتژیک ایران قرار داشتند. با این حال، به دلیل سانسور شدید خبری اطلاعات دقیقی از میزان خسارت به این زیرساخت‌ها در دسترس نیست.


دیگر خسارات اسرائیل


علاوه بر بخش انرژی، اسرائیل متحمل خسارات گسترده‌ای در سایر حوزه‌ها شد. بر اساس داده‌های مرکز مطالعات امنیت ملی اسرائیل، این درگیری منجر به کشته شدن ۲۹ نفر، عمدتاً غیرنظامی و جراحت ۳۵۰۸ نفر شد. همچنین ۱۵,۰۰۰ نفر بی‌خانمان شدند و ۴۱,۶۵۰ درخواست غرامت برای خسارات ثبت شد. خسارات اقتصادی مستقیم بین ۱۲ تا ۲۸ میلیارد دلار برآورد شده است که شامل ۱۰ میلیارد شِکِل (حدود ۳ میلیارد دلار) خسارت به اموال عمومی و خصوصی می‌شود. هزینه‌های نظامی از جمله استفاده از سامانه‌های دفاع موشکی، روزانه بین ۷۲۵ تا ۷۳۵ میلیون دلار بوده است.


انتهای پیام

#نیروگاه اشکول
#واردات سوخت
#پالایشگاه حیفا
#اقتصاد
#جنگ تحمیلی ۱۲ روزه
#اسرائیل
#انرژی
لینک کوتاه

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید