naftkhabar-header-2k

نفت، گاز

آرامش بازار نفت در سایه طوفان ترامپ

چرا شاهد نوسان زیاد در قیمت نفت نیستیم؟

۷ اسفند ۱۴۰۳ | ۱۷:۱۲

0
0
چرا شاهد نوسان زیاد در قیمت نفت نیستیم؟

اقتصاد بسیاری از کشورها در جهان مستقیما تحت تأثیر تغییرات قیمت انرژی به ویژه نفت است. تغییرات قیمت نفت همچنین سیگنال مهمی به بازارهای دیگر به شمار می‌رود که از نگاه معامله‌گران، تحولات جهانی چه تغییری در وضعیت عرضه و تقاضا ایجاد خواهد کرد.


از زمان پیروزی ترامپ در انتخابات نوامبر ۲۰۲۴، قیمت نفت نوسان محدودی داشته و عمدتا در محدوده ۷۰ تا ۸۰ دلار معامله شده است. پیش از آن نیز در سال ۲۰۲۴ قیمت نفت تغییر محسوسی را تجربه نکرده بود.
این موضوع به ویژه در مقایسه با سال‌های قبل که عواملی نظیر همه‌گیری کووید  ۱۹ و حمله نظامی روسیه به اوکراین باعث افزایش ناگهانی قیمت نفت شد، قابل توجه است.


در شرایطی که مرتبا اخبار مهم برای معامله‌گران نفتی منتشر می‌شود، عاملی که باعث می‌شود این اخبار تأثیر زیادی بر قیمت‌ها نداشته باشند این است که این اخبار سیگنال‌های متناقضی را به بازار ارسال می‌کنند.
برای نمونه، ترامپ از یک سو می‌خواهد با کمپین حفاری بدون وقفه در آمریکا و افزایش تولید بر روند عرضه نفت اثر بگذارد اما همزمان تحولات اقتصادی و پارامترهای اقتصاد کلان باعث می‌شود کاهش نظارت‌ها تأثیر زیادی نداشته باشد.


یا در خاورمیانه، همزمان با افزایش فشارهای واشنگتن بر ریاض برای افزایش تولید نفت و افزایش عرضه، ایالات متحده اعلام می‌کند که قصد دارد تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کند که به معنای کاهش عرضه در بازار نفت است.


بن کیهیل، کارشناس مسائل نفتی و استاد دانشگاه آستین در این خصوص به اکسیوس می‌گوید: «بازار سیگنال‌های ارسالی از واشنگتن را نادیده می‌گیرد چرا که این سیگنال‌ها عمدتا متناقض هستند.» او اشاره می‌کند در شرایطی که بازار با مشاهده گفت‌وگوها برای پایان جنگ اوکراین انتظار دارد واشنگتن برخی معافیت‌های تحریمی را برای نفت روسیه در نظر بگیرد، همزمان این انتظار وجود دارد که سختگیری بیشتر در اجرای تحریم‌ها علیه ایران مشکلاتی را ایجاد کند.


این کارشناس، محدوده قیمت ۷۵ تا ۸۰ دلاری را محدوده طلایی قیمت نفت توصیف می‌کند؛ به این معنا که قیمت‌ها به اندازه‌ای بالاست که تولید را به صرفه نگه می‌دارد، همزمان به اندازه‌ای بالا نیست که بازارها را با چالش مواجه کند.


مهم‌ترین نگرانی معامله‌گران نفتی احتمال اعمال تعرفه‌های تجاری علیه بسیاری از کشورها به ویژه خریداران عمده نفت است که می‌تواند تقاضا را تحت تأثیر قرار دهد.


کارشناسان معتقدند که تعرفه‌ها برای بازار نفت شبیه شمشیر دو لبه هستند. کلایتون سیگال، پژوهشگر ارشد امنیت انرژی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی باور دارد با اعمال تعرفه‌ها و افزایش هزینه تولید احتمالا طرف عرضه صعودی خواهد شد اما همزمان با کاهش تولید ناخالص داخلی کشورها تقاضا کاهش می‌یابد.


این ارزیابی‌ها نشان می‌دهد در کوتاه مدت در صورت رخ ندادن تحولاتی خاص نظیر تشدید تنش‌ها در خاورمیانه قیمت نفت در محدوده فعلی باقی خواهد ماند اما در صورت آغاز جنگ تجاری میان آمریکا و اروپا یا آمریکا و چین امکان تغییر وضعیت وجود دارد.

#بازار جهانی
#نفت-خبر
#قیمت-گاز
#دونالد ترامپ
#محسن پاکنژاد
#تورج دهقانی
#حمید بورد
لینک کوتاه

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید